Sunday, 28 August 2011

Kisah Perang Mercun Peringkat UiTM

Tadi mase aku lepas berbuka aku terdengar pekik kan dan teriak kan budak2 kecil di luar luar rumah " LARI...LARIII...!!!" dalam benak fikiran ku mengatakan.." aik ade rumah terbakar ke ape ni?? " aku bergegas ke depan rumah..x sempat sampai lagi tibe2 bunyi letupan kuat hingga mengegar kan jatung ku ini ( amboi..ayat mcm dlm novel..)...dalam fikiran ku hanya ade 1 kemungkinan..." jadah ape ni..gas meletop ke?? "....sampai je depan rumah hati aku hampa ingat kan dapat lihat rumah terbakar rupa nyer budak2 kecil ber main mercun...hahaha...fulamak intro gwa da mcm novel la...pas ni gwa nak apply jadi novelist la...hahaha...

Bile dengar bunyi mercun ni aku teringat mase kat UiTM alor gajah dimana setiap tahun kolej kiteorng akan buat perang mercun besar besaran...semua penduduk block harus membayar duet mercun utk supply mercun pada malam peperangan....sampai mcm tu skali tau...pada malam yang telah di tentu kiteorng da prepare di mana semua jalan utama ke blog dan pintu2 utama untk naik ke atas telah di halang supaya pak guard xkaco kiteorng mase berperang...punyer hebat nak perang ni...dan di depan block ak ade 2 buah lagi block dan 2 buah block ini juga telah membuat kata sepakat akan berperang dgn block kiteorng sbb block kiteorng adalah block plng besar...tapi tu x jadi masalah...meraka hanya la picisan sahaja...hahaha...

NI DIA ANTARA BALA TENTERA BLOCK KAMI...amacam ade mcm ala2 citer CROW ZERO x..
Dalam pukul 12 tepat perang pon bermula...letopan bagai kan perang di palastine melawan israel di mana kami merangkap palastine..hahaha...sbb kiteorng ade skuad berani mati yang di anggotai budak2 part one...tugas mereka adalah pegi ke block musuh dan membaling tros ke dalam bilik...amacam...mmng gempak hbs dorang ni...macam jenis mercon ade...thunder clap..rocket...botol..bola..mercun thunder bolt pon ade..ala yang meletop besar 2 kali kuar kan bentuk bunga tu...

Mase event ni berlaku...kat level masing2..asap punyer la tebal..mcm block tebakar di mana kiteorng berjalan dan berlanggar antara 1 sama len sbb xnmpk ape2...dgn berbekal kan penutup hidung yg diberi oleh klinik sbb seblom puase tu ade kes H1N1..hahaha....dan perang ni berlanjutan sampai pukul 2 3 pagi...sampai bekalan mercun masing2 hbs....dan ke esokan hari nyer belaku spot check besar besaran bagi pak guard sbb nak cari tokan mercun...tapi hampa dorang x jumpe 1 bukti pon..hanya la kotak2 rokok..dan rokok2 saje di jumpai....hahaha...

ini genaral pangkat tinggi...di mana mereka di barisan plng hadapan...

Damn shit...serius aku rindu zaman kat UiTM lendu dlu...da dok kat shah alam...rase nyer sgt berbeza...perbezaan sgt ketara....feel tu xde la orng kate...hahaha...ok tq..chow dlu...

2 comments:

gelaksampaipengsan said...

hahahaha..babi la ko bau..wat aku ingat balik keje bodo kite dlu..hahahahaha...

Mohd Sofi said...

hahahha...zaman jahilliah dlu ni...

Post a Comment