Thursday, 27 October 2011

Kisah Cheese Nan Maju Junction

Da lama sangat ak x update entry kat blog...ak hampir terlupe kewujudan blog ni...haha..biase la ak student..busy je memanjang dgn assignment (padahal main game je selalu)...xpyh banyak citer..kali ni ak nak wat review pasal makanan pulak...makanan tu ialah Roti Cheese Nan di Jalan TAR, maju junction...

Ni la roti nyer...nampak cam simple kan..jap lagi ak citer die pyr special...
Special nyer roti ni adalah die punyer cheese meleleh bai...mase tukang masak ni wat.. ak nampak die letak cheese dlm roti ni besar penumbuk aku....memang dasyat dowh...cheese die lak bkn cheese biase..ak rase cheese yang dipakai ni dorang wat sndri sbb rase cheese die mmng berbeza dgn cheese2 yg ade di pasaran...

Tu dia...kan ak da cakap..meleleh bai...lgi byk dr pizza with extra cheese..
Lagi 1 special roti ni...kalo makan sekeping roti ni mmng cukup susah nak habis kan...ak sampai paksa diri untuk hbs kan sbb ak makan separuh je da kenyang....

yang ni nama nyer KIMA...bkn "KIMAK" tau..dgr btol2..haha
Kima ni adalah lauk utk di makan bersama roti cheese ni la...die ade byk lagi lauk mcm kuah dal...kima daging, kima ayam, kari kambing, n ade lagi 1 ak x ingat nama nyer...yang dlm gambar tu kima daging...superb tol kima ni..kene try baru tau...

Ayam Tandoori
Hah..ni lak ayam tandoori dorang...special ayam tandoori die ni ialah xde pewarna yg melampau..biase nyer kite tgk ayam tandoori ni warna nyer warna merah menyala...yg ni biase je tapi rase rempah die sampai ke tulang....terbaek gak r...

Ade lagi special sal kedai ni....1 lagi menu yg bg ak special la kat sni adalah nasi beriyani...nasi die dgn kuah die mmng banjir hbs r...kalo kai seluar kene lipat seluar sampai lutut r <---ini ialah metaphor ok..haha..

Nasi beriyani ni die pyr nasi mmng besar2 n panjang r...kalo mkn sebutir ley kenyang sampai esok pagi kot...hahahaha....
Ok ni ak..NOT FOR SALE tau..xde dlm menu kedai tu...hahaha...PUI!!! bajet handsome lak mamat ni...

2 comments:

imli said...

waaaa..nak gak..cam best je, t nak try gak bila g sane

Yatie Musa said...

meleleh air liur gwa tgk... pehh.. cheese dy tu bnyk gilaaaaaa!

Post a Comment