Monday, 27 June 2011

Kisah sebuah MP3

Entry kali ni ak nk ctr macam mane ak ley terjebak ke kancah gadget yg bernama mp3 ni. Kisah ni terjadi mase ak kat matrik melaka dlu, disebab kan ak da bosan dgr radio asyik2 lagu orng bercinta dgn lagu orng putus cinta, ak pon bernekad la nk bli sebuah mp3, memandang kan kebanyakan subject ak ni byk calculation ak memerlukan lagu yg berentak laju, sampai je hujung minggu ak pon kuar la, pegi la tesco sbb 2 je supermarket yg plng dkt mase 2, wusha pyr wusha skali tgk mostly mp3 harge ratus2, ak ni orng kebanyakan je, mane mampukan, nak di jadi kan ctr ak jumpe la 1 mp3 ni kat kedai komputer, ak pon tyr la harge brape, die ckp RM90 henget, dgn mate ak terkebel2 ak pkr still mahal lagi  ni tapi bdn da penat hati pon cakap la "bli la sopi, bli la sopi..ni kire ok la dr yg ratus2 tu ko x mampu" so termakan la ak dgn godaan syaitan laknatullah ni dan ak pon bli la, mase odw blk ak pon wusha2 la mp3 ni, ak tgk brand die xprnh dgr pon cek2 kat kotak die tulis la "made in china" dlm hati ak cakap ak "ak rase ak da kene kelepet ni" td tokey 2 ckp made in malaysia, ak pyr la nk support barangan malaysia (ceh dan2 je ni...), tapi ape nk wat ak da pon bli.

sebijik macam ni la mp3 ak tu

Sampai je rumah ak pon tros la download lagu, ak ingt lagi 1st lagu ak download masuk mp3 ni, lagu Bat Country nyanyian Avenged Sevenfold (ayat bkn maen skema lagi...) ak mmng cukup minat lagu ni beratus2 kali ak ulang lagu ni sbb ak suka gitar solo n dual gitar dorang mmng layan wa cakap same lu dan juga lagu lain dr band2 yg lain. 2 bulan lps ak pakai mp3 da start wat hal...kejap die on kejap die off, mane x nyer tdo pon ak dgr mp3...nek moto pon ak dgr mp3...nak g toilet pon g bwk mp3 tu, bengang pyr pasal ak pon jd mcgavier jap r, ak amek skrudrebar pastu ak bkk, rupe nyer ade 1 component die kat circuit  tercabut, pkr pyr pkr ak pon tron bawah g koperasi matrik kat bawah bli gam gajah, ak pon tampal la pastu die elok blk..sebln pastu die rosak blk kali ni xley on tros..puas ak try btol tapi hanya sia2 seperti tikos membaiki labu nyer..haha

this band is ohsem!!

Tadi strory 1st mp3 ak, kali mp3 ak yg 2nd lak sbb 2nd mp3 ak ni ade latar belakang yg x brape nak cerah...kisah nyer bermula mase ak part5 atau sem5 mase ak diploma kat uitm melaka dlu...mase 2 kat lab komputer...ak dok la kat barisan ke 3(konon2nye nk fokus lebey la kat lecture...) dr 5 barisan kat lab 2...di sbb mate ak ni da start wat hal..asyik nk terttp je ak pon blakon la mcm nak amek buku kat tmpat letak beg...da puas blakon ak pon tros lepak kat brisan last skali(port baek pyr...line clear beb..) mase ak tgh nk cari position yg bez nk tdo ak tesentak(fuhh mcm novel ayat ak ni....) ak tgk ade mp3 brand Phillip kat sebelah keyboard... ak tgk kiri kanan xde orng dok..ak pon wat announcement kat classmate ak dorang cakap bkn dorang pyr gak..ak suspek ni mst bdk kls len tertinggl ni..dari ape yg ak lihat dr mp3 2 dan isi kandungan mp3 macam mp3 sorng wanita(byk sgt lagu jiwang dlm ni...)

Sebagai seorng yg baik hati ak pon nak letak kat tempat lost and found tapi bile pkr2 blk kebarangkalian tuan die kembali utk amek mp3 ni hanya 1% je lg 99% orng len kebas...ak ni sbgai orng yg berpelajaran tinggi harus membuat keputusan yg bijak lalu ak membuat 1 keputusan yg cermelang lagi gemilang, dan ak pon "TOLONG SIMPAN KAN DULU LA" (jgn pkr bkn2..haha)...ak pon amek 1 kertas ak wat la note nk letak kat tempat lost and found ak pun tulis bergini :


KEPADA SESIAPA YG TERTINGGAL MP3 YG BERJENAMA PHILLIP SILA HUBUNGI NO INI - 017691XXXX - SOFI (yang baek hati lagi kacak >> haha..yg ni xde pon...)


dgn harapan ade la awek cun call ak...tapi sampai skang..sampai tahun 2011 xde sorang pon call nk tuntut blk...so ak pon still "tolong simpan kan la"(da jadi hak milik harta ak skang...haha).... 
lebey kurang macam ni la mp3 "aku" tu
Pengajaran nyer kat sni jgn la tinggal kan harta2 yg bernilai kat mane2 walaupun anda seorng yg kaya raya..simpan baek2 harta itu supaya kite jgn la membazir...see u in next entry...

2 comments:

Afie said...

wah.....lama ko smpan ek....mp3 2..baik2

Mohd Sofi said...

ahahaha...cmne ley ko jumpe blog ni???

Post a Comment